Drenthse turfvaarten en hunebedden

Afstand : 180 km - Duur ca. 3:00

De zuidkant van Drenthe wordt minder bezocht dan de beroemde heidevelden. Ten onrechte, want dit vormt een ideaal gebied om eens lekker met de motor te toeren. Naast de vele waterkanten, smalle dorpsweggetjes en mooie vergezichten biedt Drenthe ook in zijn zuidelijk deel veel fijns.

Uiteraard treffen we de hunebedden aan, vaak op een mooi deel van de route, nooit ver van de geplaveide route. Hunebedden in allerlei groottes en maten. Daarbij leidt de route over prachtige wegen langs en door oude veenkolonies, doorkruizen we de Dwingelooër heide en passeren schilderachtig pitoreske dorpjes als Schoonlo, Westerbork en Lhee. Ook is er langs de gehele route te genieten van typische Drenthse plaggehutten en keuterboerderijtjes. Onderweg vollop gelegenheid om uit te blazen, in het bos, op de hei of op een terras.

Als begin- of verzamelpunt van deze route is gekozen voor een bijzonder motorbedrijf. Gebben Motoren biedt niet alleen een keur aan nieuwe en gebruikte motorfietsen, kleding en accessoires, het herbergt ook nog eens een heuze collectie van historische motorfietsen. Allemaal met een eigen verhaal, en niemand kan die beter vertellen dan motorfietslegende André Gebben zelf.

HalletypehutHunnebedD49Schoonoord 2loohoeve

DTurfvaartenenHunebedden

TurfrouteGebbenmuseumhoteldeBorken

mooi nederland

LiempdeKasteren.jpg