Get Adobe Flash player

Midden Nederland

de Utrechtse Heuvelrug

Afstand : 117 km - Duur  2:30 tot 3:00 uur


De Utrechtse Heuvelrug is een zandrug in het landschap van de provincie Utrecht tussen de randmeren in het noordwesten en de Rijn in het zuidoosten. De contouren van de lange heuvelrug die van Huizen tot Rhenen loopt tekenen zich overal duidelijk af.

Amerongen 

Het hoogste punt is de Amerongse Berg met 68 m. boven zeeniveau.

Delen

Lees meer: de Utrechtse Heuvelrug

van Waver tot Gooi

Afstand : 100 km - Duur  3:00 uur

Denk je Nederland van haver tot gort te kennen, ligt er tussen Waver en het Gooi toch nog een prachtige route. Over smalle dijkjes, door prachtige lanen, dwars over de Loosdrechtse plassen, en als dat alles nog niet toereikend is, langs kastelen, BN'ers paleizen en wanstaltige woningen.

 Sypesteyn deWinkel Maartensdijk 
Een rit die je in je helm laat oehen en aahen. Pas op, op mooie dagen is het rond Loosdrecht nogal druk, maar met de motor kom je makkelijk overal langs. Let wel op de snelheid!
Delen

Lees meer: van Waver tot Gooi

mooi Utrecht en zijn paleizen

Afstand : 192 km - Duur  4:30 tot 5:00 uur

In het midden van het land liggen binnen een route van 200 km een keur aan paleizen en kastelen Deze route gaat langs de mooiste ervan. Verbonden door slingerende dijken langs de Lek en omloverde lanen op de Heuvelrug komen we langs diverse paleizen, zoals :

   
Delen

Lees meer: mooi Utrecht en zijn paleizen

de Betuwe met zijn Kastelen en Forten

Afstand : 103 km - Duur ca. 2:30

Een reis door de Betuwe langs kastelen en forten. Prachtige oude stadjes en vestingen die je wanen in de tijd van Floris rond te rijden op een ijzeren paard.

Kasteel Soelen Asperen, de Diefdijk Fort Asperen 

De Linge, de langste Nederlandse rivier kronkelt en slingert zich tussen dijken. Geniet, maar laat ook de bewoners van hun rust genieten!

Delen

Lees meer: de Betuwe met zijn Kastelen en Forten

mooi Nederland

Diefdijk Asperen.jpg