Get Adobe Flash player

vanuit Groningen rond het Lauwersmeer

Afstand : 137 km - Duur  ca. 3:00

De Heerlijkheid Groningen was ooit een gewest van de Habsburgse Nederlanden. Ver kunnen kijken, mooie uitzichtpunten over de Waddenzee, en als je zin en tijd hebt, misschien zelfs door de blubber banjeren (waarom zouden ze dat plaatje Moddergat genoemd hebben?), ofwel wadlopen.

Moddergat Haven het Lauwersoog Zoutkamp

Een heerlijkheid is het nog steeds, en heerlijk er doorheen te kunnen rijden.  Een zeer gevarieerde en verassende route die de rijder rond het Lauwersmeer neemt. De route doet een stukje authentiek Friesland aan, in het oosten welliswaar, en voorziet in voldoende plaatsen voor een bak koffie of een kom soep.

Wat eens een Lauwerszee herbergt nu al de meest unieke flora en fauna van het hoge noorden. Na de afsluiting zijn de hooggelegen zeebodems (die voordien tot het Wad behoorden) droog komen te staan. In de eerste jaren zijn grote delen hiervan vrijwel aan hun lot over gelaten, zodat veel natuur ontstond. Authentieke vissersdorpen worden daarbij afgewisseld met moderne nieuwe recreatiehuizen, die prachtig ingepast zijn in hun omgeving.

Download GPS Garmin Route :

 

Delen

mooi Nederland

Fort Asperen.jpg