Get Adobe Flash player

Noord Nederland

door Drenthse brinken en hei

Afstand : 224 km - Duur  ca. 4:30

Een brinkdorp is een van de dorpsvormen op de zandgronden in Nederland, over het algemeen ontstaan in de Hoge Middeleeuwen.

Beilen Kloosterhaar Aalden

Brinkdorpen hebben gemeen dat er een brink, een es, een beek en een heide moet zijn. En dat maakt deze route nou zo leuk.

Delen

Lees meer: door Drenthse brinken en hei

Elfstedentocht

Afstand : 201 km - Duur  4:30 tot 5:30

It Giet Oan.

Hij mag dan in de winter van 2012 net niet zijn doorgegaan, met de motor kunnen we hem altijd rijden. 200 km, elf Friese steden,

 

ElfstedenbruggetjeSloten Stavoren Sneek

Ljouwert, Snits, Drylts, Sleat, Starum, Hylpen, Warkum, Boalsert, Harns, Frjentsjer en Dokkum

Delen

Lees meer: Elfstedentocht

Drenthse turfvaarten en hunebedden

Afstand : 180 km - Duur ca. 3:00

De zuidkant van Drenthe wordt minder bezocht dan de beroemde heidevelden. Ten onrechte, want dit vormt een ideaal gebied om eens lekker met de motor te toeren.

Naast de vele waterkanten, smalle dorpsweggetjes en mooie vergezichten biedt Drenthe ook in zijn zuidelijk deel veel fijns.

Delen

Lees meer: Drenthse turfvaarten en hunebedden

vanuit Groningen rond het Lauwersmeer

Afstand : 137 km - Duur  ca. 3:00

De Heerlijkheid Groningen was ooit een gewest van de Habsburgse Nederlanden. Ver kunnen kijken, mooie uitzichtpunten over de Waddenzee, en als je zin en tijd hebt, misschien zelfs door de blubber banjeren (waarom zouden ze dat plaatje Moddergat genoemd hebben?), ofwel wadlopen.

Moddergat Haven het Lauwersoog Zoutkamp

Een heerlijkheid is het nog steeds, en heerlijk er doorheen te kunnen rijden.  Een zeer gevarieerde en verassende route die de rijder rond het Lauwersmeer neemt. De route doet een stukje authentiek Friesland aan, in het oosten welliswaar, en voorziet in voldoende plaatsen voor een bak koffie of een kom soep.

Delen

Lees meer: vanuit Groningen rond het Lauwersmeer

mooi Nederland

StoomgemaalMedemblik.jpg